• Anasayfa
  • Blog
  • Kolay ve Pratik Tereyağlı Pastane Simidi Tarifi
01 Kasım 2021 Admin

Kolay ve Pratik Tereyağlı Pastane Simidi Tarifi

Mis gibi kokuların etrafa yayılmaya başladığını hissedebiliyoruz. Bugün Sizler için enfes bir simit tarifi hazırladık. Hem doyurucu hem de lezzetli bir simit tarifi olsa şahane olurdu. Pastanelerde genellikle nadiren tercih edilse de bizim hazırladığımız tarif sayesinde hem evinizde hem de işyerinizde kolayca bu tarifi hazırlayabilirsiniz. Hazırsanız tarifimize başlayalım.

Malzemeler

1 buçuk su bardağı ılık süt,

Yarım su bardağı ılık su,

Yarım su bardağı sıvı yağ,

1 paket instant maya (10 gram),

1 yemek kaşığı toz şeker,

1 tatlı kaşığı tuz,

5 buçuk su bardağı  Simimix un

Üzeri için

Yarım çay bardağı üzüm pekmezi,

Yarım çay bardağı su,

200 gram susam.

  Hazırlanışı

Derin bir kaba Simimix unumuzun yarısını ekliyoruz. Sonrasında ilave olarak diğer kuru malzemelerimizden;

 Bir paket instant mayamızı, bir yemek kaşığı toz şekerimizi ve bir tatlı kaşığı tuzumuzu ekleyerek kaşık yardımı ile malzemelerimizi karıştırıyoruz. Sonrasında karışımımıza 1 buçuk su bardağı sütü, yarım su bardağı ılık suyu, yarım su bardağı sıvı yağı da ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz. Hamurumuza ilave olarak kalan unumuzu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz. Yumuşak kıvama gelen hamurumuzun üzerini kapatıp 1 saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz.

Hamurumuz dinlenirken üzeri için, üzüm pekmezimizi ve suyumuzu karıştırıyoruz. Susamımızı ise geniş bir tavaya alarak kavurmaya başlıyoruz. Susamları kavururken bir yandan da karıştırmayı ihmal etmemenizi öneriyoruz.

Dinlenen hamurumuzdan ufak bezeler oluşturuyoruz. Bezelerimizi uzun uzadıya açarak ikişerli olarak birbirine dolayıp birbirine yapıştırıyoruz.

Oluşan simitlerimizi önce pekmeze, sonrasında ise susama bandırarak fırın tepsimize diziyoruz. Fırın tepsinizde yağlı kâğıt kullanmanızı tavsiye ederiz. Tepsimiz dolduğunda, önceden ısıtılmış 180 ° fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun.